Entrance Hrm Interim

Doorsturen       Afmelden       Abonneren

 
Entrance HRM Intrerim Entrance HRM Intrerim Entrance HRM Intrerim
Entrance HRM Intrerim Entrance HRM Intrerim Entrance HRM Intrerim
 

Samenwerking AVOP en Entrance HRM Interim

AVOP en Entrance hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin het samenbrengen van kennis en kunde centraal staat. Door de bundeling van onze expertises zijn beide bureaus in staat om hun klanten een volledig dienstenpakket op het terrein van HRM en organisatieontwikkeling te bieden.

AVOP is al meer dan 35 jaar actief als psychologisch adviesbureau dat zich naast assessment heeft gespecialiseerd in coaching, loopbaanbegeleiding, management recruitment en training. Entrance is sinds 17 jaar actief op het terrein van interim HRM en HR consultancy.
 
Pim Keijzer, partner van AVOP: “Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap voorwaarts in het vertalen van onze gemeenschappelijke visie op HRM in een integrale aanpak voor onze klanten. Breed en gespecialiseerd. Met behoud van ieders eigen profiel realiseren we interessante synergievoordelen en creëren we inspiratie en innovatie”.


Voor meer informatie over AVOP: www.avop.nl. Voor meer informatie over Entrance HRM Interim: www.entrance.nl. Voor meer informatie over de samenwerking kunt u contact opnemen met Erik Jager.



Interim HR-manager bij de Provincie Noord-Holland in the spotlight

In deze nieuwsbrief staat interim manager Danielle Elenga in de spotlight. Danielle voert op dit moment via Entrance een interim HR-opdracht uit binnen de Provincie Noord-Holland. Als Senior HR-adviseur is ze betrokken bij de vernieuwing van het HR-beleid en de verdere professionalisering van de sector Personele Dienstverlening.

Wie is Danielle Elenga?
Danielle Elenga heeft 10 jaar ervaring in het vakgebied HRM. Na haar studie HBO-P&A is ze als Mens- en Organisatieadviseur begonnen bij de Rabobank. Naast haar werk als HR-adviseur  (o.a. Achmea en GGZ Rivierduinen) heeft ze in 2005 haar studie Sociologie (Arbeid, Organisatie en Beleid) afgerond.


Inmiddels werkt ze sinds drie jaar als interim HR-adviseur. Ze heeft ondermeer interim-ervaring opgedaan bij het Ministerie van Justitie, Syngenta Seeds b.v. en Jabil Global Services. Op dit moment voert ze via Entrance een interim opdracht uit bij de Provincie Noord-Holland.

Waarom heb je ervoor gekozen om als interim professional te gaan werken?
"Tijdens mijn laatste functie in loondienst bij Rivierduinen merkte ik dat mijn kracht ligt in de combinatie denken en doen. Pragmatisme gecombineerd met procesmatig en theoretisch denken. Ik houd van verandering en dat in combinatie met mijn energie maakt dat ik mijn kennis en ervaring wil inzetten in verschillende organisaties. Op die manier blijf ik scherp en fris. Ook mijn opdrachtgevers hebben hier voordeel van. Ik merkte dat goede ideeën vaak zo groot gemaakt en uitgebreid worden dat niemand er meer aan begint. Juist door kleine veranderingen door te voeren ervaar je snel resultaat. Op deze wijze is er ook meer draagvlak voor grotere zaken, je loodst mensen zo door hun angst en onzekerheid heen". Klik hier voor meer informatie over Danielle Elenga en de volledige tekst van het interview.


Sjoerd Hofman ontwikkelt Noord Nederland

Sinds juni 2008 is Sjoerd Hofman (1953) werkzaam bij Entrance HRM Interim  in de rol van associate partner.

Sjoerd is verantwoordelijk voor business development in de regio Noord Nederland. Hij richt zich hierbij primair op het verder ontwikkelen van onze groeiende dienstverlening in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.


Sjoerd heeft de afgelopen 22 jaar als zelfstandig interim HR-manager ruime ervaring opgedaan met alle facetten van het vakgebied HRM. Binnen uiteenlopende branches heeft hij HR-beleid ontwikkeld, HR-afdelingen aangestuurd en organisatieveranderingen begeleid. Nadat Sjoerd een aantal interim HRM-opdrachten via Entrance HRM Interim heeft uitgevoerd is de samenwerking gebleven. Naast het verder ontwikkelen van de dienstverlening, begeleidt en coacht Sjoerd als schaduwmanager consultants en interim-managers bij de uitvoering van projecten en (interim)opdrachten in Noord Nederland.


Leergang Partner in Business: HRM-er als businesspartner

Van HRM-ers wordt steeds meer gevraagd dat zij HR taken uitvoeren in de rol van business partner. Organisaties brengen vaker beheertaken onder in Servicedesks. Van een HRM-adviseur wordt expertise op het vakgebied verwacht. Daarnaast wordt verwacht dat een HRM-adviseur de competenties heeft om als adviseur te acteren en daarbij het bredere organisatiebelang mee te laten wegen. Een HRM-adviseur die kan meedenken met het middel- en hoger management over meer tactische en strategische vragen. De HRM-adviseur als businesspartner die de manager adviseert bij het vertalen van de strategie en het HR beleid naar de dagelijkse bedrijfsvoering.

Entrance HRM Interim heeft samen met AVOP al meerdere jaren ervaring met het ontwikkelen en geven van leergangen gericht op de ontwikkeling van de HRM-adviseur. Op basis van de vraagstelling van de opdrachtgever ontwikkelt Entrance een leergang gebaseerd op ervaringen in andere leergangen en maatwerk. Welke aanpak past het best bij de opdrachtgever en de deelnemers?

Modules die in de leergang aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:
- Ontwikkeling strategisch HRM-beleid;
- HR-sturing;
- Veranderaanpakken en interventies;
- Versterken van je rol als adviseur.

Een leergang is het meest effectief als de deelnemers er ook direct mee kunnen werken. In een leergang wordt zowel in inhoud van het programma als in de doorlooptijd een aanpak gezocht die het mogelijk maakt om tijdens de training, maar ook in het dagelijks werk te leren.


Elke leergang wordt begeleid door een programmamanager van Entrance. Deze programmamanager stelt een docententeam samen die past bij de doelgroep. Entrance maakt hierbij gebruik van haar grote netwerk met freelance-docenten en werkt samen met AVOP en met SIOO.


Voor meer informatie of voor een vrijblijvend introductiegesprek kunt u contact opnemen met Rob Leliveld.


Onderzoek: Competentiemanagement binnen gemeenten

Met competentiemanagement wordt geprobeerd menselijke arbeidsprestaties te optimaliseren in het verlengde van de kerncompetenties van de organisatie. Daarnaast beoogt competentiemanagement om de individuele belangen van medewerkers in overeen-stemming te brengen met de koers en het beleid van de organisatie. Is dit bedrijfskundige concept ook bruikbaar in gemeenteland? Uit een recent onderzoek komt naar voren dat competentiemanagement een vergaande betekenis heeft gekregen in het vormgeven van een nieuwe wijze van organiseren en werken. Dit stellen drs. Albert Kampermann (Open Universiteit) en prof. dr. Arno Korsten (Open Universiteit / Universiteit Maastricht) in een artikel in Overheidsmanagement.

Competentiemanagement is een nuttig instrument waarmee kennis, vaardigheden en gedrag geïntegreerd weergegeven kunnen worden in een nieuwe taal, die van de competenties. Die taal maakt het mogelijk om meer concreet over doelstellingen, prestaties en functioneren te communiceren. Maar communicatie alleen leidt nog niet tot betere prestaties. Het is moeilijk om een objectieve waardering en beoordeling op basis van competenties te realiseren. Lees hier het artikel.

Het onderzoek bouwt voort op een onderzoek dat Entrance samen met de Universiteit van Amsterdam in 2003 heeft uitgevoerd naar de succes- en faalfactoren van competentiemanagement binnen gemeenten. Lees hier het onderzoeksrapport.



Opinie: Welvaart is ook vrije tijd en natuur

De overheid hanteert een beperkt welvaartsbegrip: hoe meer werk, hoe beter. Het huidige, christelijke kabinet dwingt iedereen om meer te werken. En zelfs de liberalen doen mee in de participatierage, stelt Alfred Kleinknecht (hoogleraar economie van innovatie TU Delft) op opiniepagina van NRC Handelsblad. Mogen we zelf nog kiezen?

Met de aankomende vergrijzing buitelt men in Den Haag over elkaar heen met voorstellen om de Nederlanders te prikkelen tot meer en langer werken.
De 40-urige werkweek moet weer terug. Zaterdag zou best weer een reguliere werkdag mogen worden. Deeltijders moeten grotere deeltijdbanen nemen. Minister Donner (Sociale Zaken, CDA) durft het nauwelijks uit te spreken, maar liefst zou hij de geesten rijp willen maken voor doorwerken tot 70. En her en der klinkt gemopper over onze overvloedige adv-dagen.

De obsessie met bijna gedwongen participatie is ook ingegeven door een beperkt welvaartsbegrip: welvaart is gelijk aan bruto nationaal product (bnp). Hoe meer we daarvan hebben, hoe beter. Professor Heertje heeft vorig jaar in het economenblad ESB een vurig betoog gehouden voor een ruimer welvaartsbegrip: welvaart is niet alleen bnp, maar bijvoorbeeld ook vrije tijd of natuurschoon. Lees hier het artikel.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Entrance BV. Doorsturen van deze editie naar vrienden, bekenden en collega‘s mag. Verspreiding via welk medium dan ook en/of overname van tekst is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 

Deze nieuwsbrief is samengesteld met de ElcoMailer©