ABN-AMRO
HR Business Partner
Advisering en ondersteuning van het senior management bij het realiseren van HR-doelstellingen  en –activiteiten.

Achmea
HR-adviseur
Het begeleiden en ondersteunen en adviseren van het divisie management op gebied van in-, door- en uitstroom. Het mede vormgeven en implementeren van HR-beleid.  

Teammanager HR-administratie
Het aansturen van de centrale salaris- en HR-administratie (20 FTE), het bewaken van kwaliteit en het doelmatig en efficiënt laten uitvoeren van de SLA’s.

Advisering performancemanagement
Entrance heeft in samenwerking met één van haar partners een advies uitgebracht om de plannings- en beoordelingscyclus van de ICT-organisatie resultaatgerichter te maken. Uitgangspunt hierbij was dat het een praktische verbeterslag is die bij de eerstvolgende werkplangesprekken kan worden toegepast.

Belastingdienst
Interim Hoofd Personeel & Organisatie
Binnen de eerstelijns Explotatie & Beheer organisatie (700 fte) is een interim manager ingezet om nieuw P&O-beleid te ontwikkelen en te implementeren en de P&O-afdeling (11 fte) aan te sturen, te versterken en te professionaliseren.

Ontwerp en implementatie van management
development beleid
Binnen een onderdeel van de Belastingdienst is een vernieuwd MD-proces ontworpen en in de organisatie geïmplementeerd.

Belastingdienst / Centrum voor ICT
Sector Hoofd Resource Management
Opzetten en implementeren van o.a. resourceplanning, -begeleiding en -development en het aansturen van een team van HR-managers.

Human Resource Manager
Aansturen en begeleiden van een team van ICT-professionals. Verantwoordelijk voor loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling en allocatie.

Interpolis
Advisering bij herinrichting functiegebouw en competentiemanagement.
Entrance heeft het projectteam van Interpolis ondersteund bij het ontwikkelen van een nieuw rollenhuis. Dit rollenhuis heeft primair het doel om medewerkers zicht te geven op loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden over de bedrijfsonderdelen heen.

Koninklijke Ahold N.V. / Albert Heijn B.V.
Hoofd Personeel & Organisatie HQ
Reorganisatie en herstructurering van de afdeling P&O. Outsourcing van facilitaire bedrijfsonderdelen (catering, schoonmaak en drukkerij) en afsluiten van nieuwe CAO.

Provincie Noord-Holland
Adviseur Management Development
Verantwoordelijk voor het selecteren en begeleiden en ontwikkelen van managementtrainees en het (senior) management. In het kader van een reorganisatie het selecteren en plaatsen van nieuwe management posities.

Projectmanager externe werving
Professionalisering van het wervingsbeleid dat geresulteerd heeft in: een meerjarige arbeidsmarktcampagne, opzet W&S-beleid, invoering sollicitantenvolgsysteem en 225 aangenomen externe kandidaten. De projectmanager was eindverantwoordelijk met een projectteam van 6 FTE.