Het VanHarte initiatief

VanHarte is een maatschappelijke organisatie die eetgelegenheden opzet, Resto’s, waar wijkgenoten elkaar tijdens een 3-gangenmaaltijd kunnen ontmoeten. VanHarte zet zich in voor mensen die, door de snelle veranderingen in onze grote steden, in een sociaal isolement zijn geraakt. Met de eettafel als laagdrempelig bindmiddel helpt VanHarte deze mensen weer terug op weg in de samenleving. Het VanHarte motto is: “Eten, ontmoeten en activeren”.

VanHarte gebruikt de “eettafel als bindmiddel in de wijk” en doet dit in nauwe samenwerking met onder andere de huisarts, buurtvaders, de werkgelegenheidsconsulent, de dominee, de imam, de ouderenconsulent en de wijkagent. VanHarte heeft inmiddels 18 VanHarte Resto’s in de vier grote steden maar ook bijvoorbeeld Den Helder, Alkmaar, Groningen, Leeuwarden, Almelo, Den Bosch, Tilburg, Venlo en Zoetermeer.

Entrance ondersteunt het Van Harte initiatief middels de inzet van onze medewerkers. VanHarte groeit snel en dit betekent dat zij tegen allerlei HRM-vraagstukken hebben rondom functies, beoordelen en belonen. Entrance helpt VanHarte hierbij. In maart 2009 hebben Entrance en VanHarte een overeenkomst getekend waarin onder andere afspraken zijn gemaakt voor gratis HRM-advies en HRM-ondersteuning. Wij hopen hierdoor bij te dragen aan een verdere groei van dit mooie initiatief.

Informatie kunt u vinden op www.restovanharte.nl