Entrance HRM Interim is een onafhankelijk interim- en adviesbureau dat sinds 1991 resultaatgericht adviseert en interim HR-functies vervult.

Het team van Entrance bestaat uit partners, consultants, associates en interim-managers. Enkele van onze associates stellen zich nader voor.

· Olaf Otten
·
Annelies van Male
·
Anne-Mieke Fransen
· Gerard Jeurissen
· Danielle Elenga
· Gerard Smeltekop
· Rob Wortel
· Martijn Meulenbeek

Erik Jager (1970) is sinds 1996 werkzaam bij Entrance in de rol van partner. Hij is geboeid door de vraag hoe human resources management de bestuurbaarheid en het lerend vermogen van organisaties kan verhogen.
Hij heeft een achtergrond als arbeids- en organisatiesocioloog en is ervaren in het begeleiden van veranderingsprocessen, het (her-)
ontwerpen van HR-processen en het reorganiseren van HR-afdelingen. Adviestrajecten op het terrein van resultaat- en competentiegericht werken en sturen hebben onder meer zijn interesse. Hij heeft tevens ervaring opgedaan als (interim) HR-manager binnen onder meer telecom-, ICT-, retail- en overheidsorganisaties.

Erik is tevens actief als coach voor de stichting Goal! en is betrokken bij ontwikkelingsprojecten in de Filippijnen. Behalve voor zijn werk en gezin met drie dochters heeft Erik een passie voor koken en wijn en voor theater en tennis.


En de mensen die hem voorbijgingen, wisten niet dat daar een jongen ging, die álles zou kunnen, nu hij eenmaal begonnen was; dachten dat het maar zo’n gewone jongen was, een jongen nog zonder geschiedenis, een jongen die daar zomaar liep…

Theo Thijssen – Kees de jongen (1923)

Ron van der Kooij (1959) is sinds 2017 weer als partner en vennoot verbonden aan Entrance. Ron heeft in 1991 aan de wieg gestaan van de start van ons advies- en interimbureau en is na een periode van 15 jaar afwezigheid weer terug. Hij gaat zich onder meer toeleggen op het uitbreiden van onze HR-advies en interim praktijk binnen de zorgsector en het verder ontwikkelen van onze klanten in Noord-Nederland.

Ron heeft ruime ervaring in de begeleiding en advisering van profit en non-profit organisaties in alle aspecten van HRM en organisatieontwikkeling. Hij is als organisatieadviseur, projectleider en interim HR-manager actief binnen uiteenlopende branches, waaronder de zorg, de ICT-sector, en transport en logistiek. De afgelopen jaren heeft hij vanuit zijn eigen adviespraktijk zorgorganisaties geadviseerd en ondersteunt bij het ontwerpen en inrichten van performancemanagement, competentiegericht ontwikkelen en zelfsturing.

“Het is bijzonder om na 15 jaar weer terug te zijn bij het bureau dat ik zelf mede heb opgericht. Het voelt als thuiskomen. Ik kijk er naar uit om weer samen te gaan werken met mijn oude én nieuwe collega Erik Jager, die Entrance sinds mijn vertrek heeft geleid. Veel is veranderd, maar niet de gezamenlijke passie voor het HR-vak. Dit leidt tot een aanpak waar verbinding, persoonlijke betrokkenheid en het resultaat centraal staan.”

Klik voor een CV Klik voor een CV