medewerkers | associates

    

Erik Jager (1970) heeft een academische achtergrond als arbeids- en organisatiesocioloog en is sinds 1996 verbonden aan Entrance. Erik is een breed georiënteerde organisatieadviseur en interim-manager gespecialiseerd is HR-vraagstukken. Sinds 1993 is hij werkzaam als organisatieadviseur en interim HR-manager op het gebied van HR-strategie, reorganisaties, performancemanagement en personeelsontwikkeling. Deze ervaring heeft hij opgedaan binnen de overheid, de zorg, de culturele sector en in het bedrijfsleven. Onder meer bij Ahold, Belastingdienst, Provincie Noord-Holland, World Press Photo, HarperCollins Holand, Scheepvaartmuseum, Hill+Knowlton en de Kunsthal Rotterdam.

Erik is geboeid door de vraag hoe human resources management de bestuurbaarheid, het resultaat en het lerend vermogen van organisaties kan verhogen. Hij is ervaren in het begeleiden van veranderingsprocessen, het optimaliseren van organisatie- en HR-processen en het aansturen en innoveren van HR-teams.

En de mensen die hem voorbijgingen, wisten niet dat daar een jongen ging, die álles zou kunnen, nu hij eenmaal begonnen was; dachten dat het maar zo’n gewone jongen was, een jongen nog zonder geschiedenis, een jongen die daar zomaar liep…
Theo Thijssen – Kees de jongen (1923)

   

Ron van der Kooij (1959) is sinds 2017 weer als partner en vennoot verbonden aan Entrance. Ron heeft in 1991 aan de wieg gestaan van de start van ons advies- en interimbureau en is na een periode van 15 jaar afwezigheid weer terug. Hij gaat zich onder meer toeleggen op het uitbreiden van onze HR-advies en interim praktijk binnen de zorgsector en het verder ontwikkelen van onze klanten in Noord-Nederland.

Ron heeft ruime ervaring in de begeleiding en advisering van profit en non-profit organisaties in alle aspecten van HRM en organisatieontwikkeling. Hij is als organisatieadviseur, projectleider en interim HR-manager actief binnen uiteenlopende branches, waaronder de zorg, de ICT-sector, en transport en logistiek. De afgelopen jaren heeft hij vanuit zijn eigen adviespraktijk zorgorganisaties geadviseerd en ondersteunt bij het ontwerpen en inrichten van performancemanagement, competentiegericht ontwikkelen en zelfsturing.

Het is bijzonder om na 15 jaar weer terug te zijn bij het bureau dat ik zelf mede heb opgericht. Het voelt als thuiskomen. Ik kijk er naar uit om weer samen te gaan werken met mijn oude én nieuwe collega Erik Jager, die Entrance sinds mijn vertrek heeft geleid. Veel is veranderd, maar niet de gezamenlijke passie voor het HR-vak. Dit leidt tot een aanpak waar verbinding, persoonlijke betrokkenheid en het resultaat centraal staan.

Jeanine Damen (1971) heeft een academische achtergrond als arbeids- en organisatiesocioloog en is sinds 2020 als Associate Partner weer verbonden aan Entrance. Jeanine is geen onbekende binnen ons bureau, in de periode 2000 tot 2004 was zij in dienst van Entrance als HR-consultant en heeft ze diverse HR-advies en interim opdrachten vervuld binnen de ICT, financiële dienstverlening en farmacie.

Inmiddels heeft Jeanine zo’n 25 jaar werkervaring in het HR-vakgebied, opgedaan als HR-consultant en interimmanager en in eindverantwoordelijke HR-posities in uiteenlopende branches waaronder Techniek, Entertainment, ICT en in de financiële dienstverlening. Thema’s waar zij zich in heeft bekwaamd zijn, herontwerpen van organisatie- en HR-processen, strategische personeelsplanning en ontwikkeling van organisatie en medewerkers. Organisaties waarvoor zij werkzaam is geweest zijn onder andere Stage Entertainment, Facilicom, Atos, Achmea, OPG en Sun Microsystems.